Postimerkkiluettelot Suomi ja Ulkomaat 2018

Hae postimerkkiluetteloita kotimaisista keräilyliikkeistä (esim. Lape 2018, FACIT 2017)


lape luettelo uusin
LAPE Postimerkkiluettelo 2018

Lape postimerkkiluettelo, se kaikista käytetyin lähde kun puhuutaan postimerkkien arvoista ja viittauksista esim. huutokauppojen myyntilistauksissa. Lape luettelon toimittaa Suomen Filateliapalvelu Oy. Uusin Lape luettelo sisältää Suomalaiset postimerkit vuosilta 1856-2017, Ahvenanmaan merkit 1984-2017 sekä Tanskan postimerkit 1851-1945, lisäksi extrana on suositut Suomen joulumerkit 1908-2007. Lape postimerkkiluetteloa myyvät mm. kaikki hyvinvarustellut keräilyliikkeet.

Norma postimerkkiluettelo 2018
NORMA Postimerkkiluettelo 2018
(lähde: kapylanmerkki.fi)

Toinen laajalti käytetty kotimainen postimerkkiluettelo NORMA jonka tuottaa Käpylän Merkki Oy. Sisältää kotimaiset ja Ahvenanmaalaiset postimerki. Luettelo on Suomen-, Ruotsin- ja Englanninkielinen. Käpylän Merkin liikkeen löydät

Helsingistä Pohjolankadulta tai voit hankkia luettelon useammasta keräilyyn erikoistuneesta verkkokaupasta.

Facit pohjoismaat 2018 postimerkkiluettelo
FACIT Pohjoismaat Postimerkkiluettelo 2018
(lähde: facit.se)

FACIT luettelo joka ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1947 on varsin kattava listaus pohjoismaisista postimerkeistä. FACIT luettelot kattavat merkit seuraavista maista; Suomi, Ruotsi, Tanska, Islanti, Norja, Ahvenanmaa, Fäärsaaret, Grönlanti ja Tanskan Itä-Intian Saaret. Vaikkakin luettelo on tuotettu Ruotsissa se on nykyään englanninkielinen. FACIT postimerkkiluetteloa saa hyvin suomalaisista verkkokaupoista ja liikkeistä.



early scott stamp catalog
SOCTT Postimerkkiluettelon kansi vuodelta 1868
(scanned by User:Stan Shebs, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=58863)

Pohjois-Ameriikan ja ehkä koko maailmassa käytetyin luettelo postimerkkien arvoja määriteltäessä. SCOTT luetteloiden numerointi järjestelmä on kaikkein laajimmin käytössä maailmalla. Luettelot käsittävät niin Pohjois-Ameriikan kun muun maailman postimerkit. Ensimmäinen SCOTT postimerkkiluettelo julkaistiin jo vuonna 1868. Myös SCOTT postimerkkiluetteloita saa myös hyvin Suomalaisista verkkokaupoista ja liikkeistä. Englanninkielinen. Myös cd/DVD luetteloita.


Michel luettelo pohjoismaat
MICHEL Pohjois-Eurooppa Postimerkkiluettelo
(
lähde: briefmarken.de)

Saksalainen postimerkkiluettelo MICHEL on tärkein postimerkkeilijän tiedonlähde kaikissa Saksaa puhuvissa maissa, käytetään usein referenssinä muissakin euroopan maissa. Ensimmäinen luettelo julkaistiin vuonna 1910. MICHEL luettelot kattavat koko maailman. Saatavilla hyvin kotimaisita vekkokaupoista ja liikkeistä. Suurin osa saksankielisiä, joitakin englannin-, italian ja espanjankielisiä luetteloita. Tässä linkki englanninkieliseen oppaaseen (an Introduction for english-speaking readers PDF) joka auttaa tulkitsemaan saksankielisiä MICHEL postimerkkiluetteloita.



Stanley and Gibbons postimerkkiluettelo 1914
Vanha STANLEY GIBBONS Postimerkkiluettelo
(By Stanley Gibbons - Scan of original, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26133335)

Ensimmäinen STANLEY GIBBONS postimerkkiluettelo julkaistiin vuonna 1865 ja se ilmestyi kuukausittain seuraavat 14 vuotta. STANLEY GIBBONS on julkaissut luettelot lähes kaikista postimerkkejä käyttävistä maista. STANLEY GIBBONSIN postimerkkiluettelot ovat itseasiassa heidän omia hintalistoja postimerkeille joita myyvät myös verkkokaupassaan, kun taas muut luetteloiden julkaisijat ilmoittavat noin keskihinnat postimerkeille ja näitä luetteloita eivät kokoa postimerkkejä myyvät yritykset.


Yvert Tellier postimerkkiluettelo ranska 2018
YVERT&TELLIER Postimerkkiluettelo Ranska Vol.1 2018
(lähde: en.yvert.com)

Ranskalainen luetteloiden julkaisija jonka filateliaan erikoistunut yritys perustettiin vuonna 1895. YVERT&TELLIER postimerkkiluettelot ovat tärkeimpiä Ranskalaisten filatelistien tiedonlähteitä, luettelot ovatkin ranskankielisiä. Luettelot käsittävät koko maailman.

Hae postimerkkiluetteloita kotimaisista keräilyliikkeistä (esim. Lape 2018, FACIT 2017)