Postimerkit

Kotimaisten postimerkkien tietopankki (1856-2009): postimuseon merkkiselain 

Uudemmat kotimaiset merkit (2007-) postin merkkiselain

Tulevia postimerkkinäyttelyitä, Suomen filatelistiliitto: filatelisti.fi


Postimerkki haku (internet):

Postimerkkeily sanastoa:

Loisto: on postimerkissä olevan postileiman laatuominaisuus.

Lape: on kotimaisen postimerkkiluettelon nimi. Usein viitatan tämä luettelon hinta-arvioon postimerkin myynti/huutokauppa ilmoituksessa.

Norma: on toisen kotimaisen postimerkkiluettelon nimi. Usein viitatan tämän luettelon hinta-arvioon postimerkin myynti/huutokauppa ilmoituksessa.

Ehiöon kirje tai kortti, jonka postimaksu on maksettu, ja sen merkiksi siihen on painettu postimerkkiä muistuttava kuva. Ehiö voi olla kortti, postikirje, maksimikortti tai helposti-kuori.

Ensipäiväkuori eli FDC (first day cover): on kirjekuori johon on liimattu postimerkki tai postimerkkejä niiden julkaisupäivänä ja ne ovat tällöin leimattu ensipäiväleimalla jossa on päiväyksenä kyseisten merkkien julkaisupäivä ja mahdollisesti sama aihe. Itse kirjekuori voi myös olla niin sanottu ensipäiväkirjekuori jolloin siinä on sama aihe kuin itse postimerkeissä. Ensipäiväkuori voi olla kulkenut eli lähetetty jollekulle tai lähettämätön.

Hammasteon postimerkkien välissä oleva rei'itys, joka mahdollistaa postimerkkien irrottamisen toisistaan repimällä siten, että merkit irtoavat siististi toisistaan.


Verkkokauppoja:

Lape.net
Käpylänmerkki.fi
HtO huutokauppa
Huuto.net
Systeemi.net
Suomen filateliapalvelu Oy
VmStamps
eBay