Freddie Mercury ja hänen lapsuuden harrastuksensa: postimerkkeily.

Ote Freddie Mercuryn postimerkkialbumista

Freddie Mercuryn postimerkkialbumi on yksi The Postal Museumin kokoelmissa olevista harvinaisista ja mielenkiintoisista esineistä. Albumi paljastaa, että Freddie oli innokas postimerkkien keräilijä lapsuudessaan, kun hän asui Sansibarilla ja Intiassa. Albumissa on yli 1000 postimerkkiä eri maista ja alueilta, kuten Adenista, Itä-Afrikasta, Rhodesiasta ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Postimerkit ovat järjestettyinä värien, muotojen ja aiheiden mukaan, mikä osoittaa Freddien esteettisen silmän ja luovan mielen.

Freddie Mercuryn postimerkkialbumi ei ole vain historiallinen dokumentti, vaan myös taiteellinen ilmaus. Postimerkit ovat kuin pieniä taideteoksia, jotka kertovat tarinoita eri kulttuureista, tapahtumista ja henkilöistä. Freddie oli kiinnostunut monista asioista, kuten luonnosta, eläimistä, urheilusta, musiikista ja kuninkaallisista. Hän oli myös utelias maailmasta ja sen monimuotoisuudesta. Postimerkit antoivat hänelle mahdollisuuden tutustua eri maihin ja niiden historiaan. Ehkä postimerkit olivat myös inspiraation lähteenä hänen omalle musiikilleen ja taiteelleen.

Freddie Mercuryn postimerkkialbumi on yksi monista esimerkeistä siitä, miten postimerkit ovat vaikuttaneet ihmisten elämään ja luovuuteen. Postimerkit ovat olleet osa populaarikulttuuria jo pitkään, ja monet kuuluisat henkilöt ovat olleet postimerkkien keräilijöitä tai kuvattuina postimerkeissä. Esimerkiksi John Lennon, Charlie Chaplin, Nelson Mandela ja tietysti Freddie Mercury itse ovat kaikki liittyneet postimerkkeihin jollain tavalla. Postimerkit ovat siis enemmän kuin vain maksuvälineitä tai keräilykohteita. Ne ovat myös kulttuurisia symboleja ja taiteen muotoja.

Postimerkki, Queen The Works Albumi 2020